LusFri.nu

SvenskaNorskDanskSuomi�slenska

HemOm NitFreeKöp NitFreeOm huvudlössBruksanvisningOm LusFriÅterförsäljare


"Nitfree är det bästa som hänt oss. Äntligen är vi av med både löss OCH ägg!" Ingela H.

"Vi blev av med lössen på 3 dagar och slapp använda lusmedel. Vi är jättenöjda med kammen. Skönt att alltid ha en lösning på problemet hemma." Per pappa till 3 barn

"Mycket bra att nitfree finns som alternativ för att det finns barn som det är svårt att använda medlen på." Susann - Tågarp

"Bra produkt som fungerar, bra för oss eftersom vi har ett barn som inte tål lusmedel." Nina - SpångaNitFree luskam

Varför ska jag använda NitFree?

Du sparar tid och pengar med NitFree. Du kommer inte bara åt huvudlössen snabbt utan tar bort också själva lusäggen! De är de räfflade mikrokanalerna på varje enskild kamtand som gör att NitFree klarar av att kamma ut både äggen och lössen. De små äggen fastnar i mikrokanalerna och punkteras. På så sätt förstörs äggen. Både de små nykläckta huvudlössen och de som är större fastnar också i mikrokanalerna mellan kamtänderna.

NitFree lämpar sig särskilt bra för allergiker, är miljövänlig, bidrar inte till resistens bland löss, och kan användas i förebyggande syfte för att du snabbt ska kunna upptäcka och ta kontroll över huvudlössen.

För att verkligen lyckas bli av med huvudlössen och fortsätta att vara lusfri är kamningen det viktigaste oavsett vilken behandlingsmetod du väljer. Om du vill använda något typ av lusmedel kan du också använda dem tillsammans med NitFree.

Du sparar tid

NitFrees unika mikrokanaler fångar upp de små äggen och förstör dem vilket gör att du inte behöver vänta tills lusäggen som kan bli kvar i håret kläckts, för att bli lusfri.  Med NitFree kan du bli av med löss och ägg om du kammar noga.  Du avbryter lusens biologiska livscykel tidigt, redan vid äggstadiet.

 

Bra för dig som är allergiker

Allergiska och känsliga personer kan ibland få allergiska reaktioner eler överkänsligehet för lusmedel (p.g.a. dofter, aktiva ämnen, ingredienser).  Eftersom NitFree kommer åt både äggen och lössen helt mekanisk, är det ett säkert sätt för att bli av med huvudlössen även för väldigt känsliga personer. Tänkt på att det är viktigt med mycket noggrann kamning varje dag. NitFree lämpar sig därför särskilt bra för allergiker!

I Astma- och Allergiförbundets tidning Allergia (nr 7, 2005) omnämns NitFree som "Effektiv luskam. Skonsam metod."

Miljövänlig

NitFree är gjord i rostfritt stål och kan användas av hela familjen under obegränsad tid. Eftersom NitFree kommer åt både äggen och lössen kan det bidra till fler lyckade behandlingar, och minskar på så sätt utsläppen i vår natur.

Bidrar inte till resistenta löss

I flera länder har det visat sig att lössen utvecklat motståndskraft (resistens) mot vissa aktiva ämne i läkemedelsklassade lusmedelpreparat. Använder du NitFree finns det ingen risk för att du bidrar till resistens bland huvudlöss. Använder du NitFree tillsammans med en lusmedelspreparat är det mycket viktigt att du följer noga preparatens bruksanvisningar.

Kan användas för att upptäcka löss

Barn som nyligen blivit smittade och vuxna som har löss kan ibland visa inga symptom och kan därför lätt smitta andra utan att själva veta om det. Det är med andra ord lätt att hela familjen drabbas om någon i familjen får löss. Vi rekommenderar att du gör luskamning med NitFree till en regelbunden vana. Desto tidigare du upptäcker löss eller ägg, desto tidigare blir du av med problemen! Med NitFree kan du upptäcka enstaka löss eller ägg och få bort dem direkt.

Luskamma är det viktigaste

För att verkligen lyckas med att bli av med huvudlössen och fortsätta att vara lusfri är det viktigaste att luskamma. Genom att kamma med NitFree upptäcker du tidigt om du har några gnetter eller löss. När du vill bli av med lössen kan du använda NitFree enbart eller NitFree i kombination med något lusmedel. Om du bara använder NitFree är det viktigt att du är noggrann när du kammar, och att du gör det varje dag. För att vara säker på att du verkligen blivit av med alla huvudlöss och fortsätter att vara lusfri, kan du använda NitFree för att kamma håret regelbundet, t.ex. en gång i veckan.

Läkemedelsverket, Apoteket, Smittskyddsinstitutet och Barn- och Skolhälsovården framhåller alla vikten av att kamma för att bli av med huvudlöss. Läkemedelsverket rekommenderar att samtliga i familjen eller barngruppen kammas noggrant med luskam i minst 10 dagar, helst 14 dagar. Alla som har angripits bör behandlas samtidigt för att man ska undvika återsmitta.

Att kamning kan vara 4 gånger effektivare än användning av receptfria lusmedel visar en nyligen publicerad studie i British Medical Journal.

Läs mer om varför kamning är det viktigaste.

Köp Nit-Free här »

Betala med kort eller mot faktura!

 

Pressmeddelande:

* LusFri lanserar professionell avlusningstjänst

 

Nyhet från LusFri.nu:

Har ni svårt att få bort lössen? nu lanserar vi vår ny tjänst med professionell avlusning!

Löss i familjen igen? Slappna av och ta det lugnt vi kan hjälpa dig att bli LusFri igen.  Läs mer om vår ny tjänst här

 

I Nyheter:

"Rekordmånga drabbade av huvudlöss"

* "Här går luskammen varm
Problem med huvudlöss ökar..."
MittiHaninge 28 jan 2014, sid 5

* Huvudlöss, hjälp! bästa och snabbaste kuren
Familjeliv.se 15 inlägg 3 jan 2014

 

* "Pigg och frisk höst"
Skolan har börjat och när alla barnen träffas igen frodas bakterier, virus, löss och mollusker. Här kan du läsa tipsen för att klara höstens plågor. - Kurera Okt 2013

* "Så skydr du dg mot lössen " - Aftonbladet sept 2013

* "Så blir du kvitt lössen" - MSN Livstil

LYSSNA PÅ VÅR RADIOREKLAM JUST NU!

NitFrees Radioreklam

Rolig inslag om huvudlöss i TV4:s serie Solsidan - se hur Mickan löste problemet!